Biler til folket på IAA 2013

Vi bringer dig her et overblik over de mest interessante nyheder



17. september, 2013 - kl. 08:00
Forfatter: Motorredaktionen


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Vi har været et smut i Frankfurt for at se nærmere på, hvad der rører sig på den gigantiske biludstilling, IAA. Vi bringer dig her et overblik over de mest interessante nyheder for alle dem, som må nøjes med at drømme om de lækre sportsvogne. Du kan stadig nå at se sagerne med egne øjne, for udstillingen er åben indtil den 22. september.

VW Golf Plus

Efter at den nye Golf R havde stået lidt i rampelyset under pressekonferencen, gik VW-bossen på scenen og erklærede, at 2013 står i elektrificeringens tegn. Vi skal spare jer for billeder af, hvordan neonlys ledsaget af hårdt pumpende techno banede vejen for elektriske udgaver af både Up og Golf i hvid lak og med meget smalle dæk… Den mest interessante nyhed var den nye Golf Plus, nu kaldet Sportsvan (har vi ikke hørt det navn før..?), der har undergået en forvandling fra pensionist-øse til noget, yngre mennesker også kan være bekendte at vise sig i.

Skoda Rapid

Skoda vil fremad, og det skal blandt andet ske med en 5-dørs version af Rapid med tilnavnet Spaceback. Karrosseriformen minder lidt om en Audi A3 Sportback, bagagerummet sluger 415 liter, og flankeret af ikke mindre end fire nydelige lamsebamser ser den faktisk slet ikke værst ud!

Seat Leon

VW-koncernens spanske division stod klar med stationcarversionen af den nye Leon. Her er plads til 587 liter bagage i den meget elegante bagende. Altså bilens.

Mercedes

Mercedes har masser af skyts med til årets biludstilling i Frankfurt. Ud over et par spændende udgaver af den nye S-klasse er der i den mere jordnære ende af modelprogrammet kommet et fjerde medlem til familien af modeller baseret på den nye A- og B-klasse, der også omfatter den firedørs coupé CLA. GLA er navnet på den nytilkomne, som er en mini-SUV i nogenlunde samme størrelse som Opel Mokka. Mercedes lover, at der kommer mindst én yderligere version af A-klassen, men siger ikke noget om, hvad det bliver.

Peugeot 308 R

Peugeot havde verdenspræmiere på den nye landeplage, 308. I stil med den mindre 208 er instrumenterne placeret helt oppe under forruden over et lækkert, lille rat. I Frankfurt står også en 308 R med 270 hk fra en 1,6 liters turbomotor, så mon ikke Peugeot vil forsøge at tilbageerobre GTI-tronen i klassen?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorredaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen