Biljagt på budget - Del 2

Det er ikke svært at finde en billig bil, men...



21. juli, 2014 - kl. 00:00
Forfatter: Mikkel Møller Vermeulen


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Det er to år siden jeg sidst havde bil, den gang blev den skudt af, fordi jeg var studerende. Det kan du læse mere om i første del af artikelserien. 
Jeg er gået på jagt efter en bil på et ret stramt budget - jeg har nemlig ikke lyst til at sætte penge til, men samtidig skal den også kunne bringe mig fra A til B. Budgettet er sat af til små 15.000 kroner - ikke meget - men nok, til at kunne købe en gammel bil der fungerer.

I sidste artikel var jeg total på bar bund - men da jeg satte jagten igang, fik jeg da også hurtig opbakning af min gode ven, der er Hyundai-bilsælger, og min lillebror, der er supervisor på et Quickpot værksted. (Product placement intended). Min kammerat kunne dog godt fornemme, at jeg ikke havde lyst til en Hyundai i den prisklasse, alt imens min bror gruede for hvilken gammel bil, han måske ender med at komme til at skrue i.
Førtste kandidat
Jeg er ved at cirkle ind på hvad jeg leder efter... I fredags loggede jeg ind på Bilgalleri for første gang i årevis, dels for at føle stemningen derinde, dels for at se om der var nogle billige slæder, jeg kunne snuppe. Jeg må indrømme, jeg er nok alligevel lidt brian i hjertet, når det kommer til bil - og den side er gennemsyret af den kultur. 

Mine krav er nu blevet cirklet ind til disse:
Prislejet var det første jeg nævnte, i sidste uge. Mit budget hedder 15.000 og det er altså inklusiv eventuelle nødvendig reperation af min nyerhvervelse. 
Derudover skal bilen mindst have 12 måneder til syn. 
Minimum 90 HK, jeg kan simpelthen ikke holde til mindre. 
Det må gerne være en tysker eller en japaner.

Jeg har faktisk fået et par rigtig gode bud gennem min mail - og i aften skal jeg ud og kigge på en gammel Audi A4 1.6 fra 1996! Den koster kun 10.000, så jeg er mere end almindeligt spændt på at se om den er I så god stand som jeg har fået fortalt. 

Har du et fantastisk bud til mig? Smid en mail på [email protected]
Mon fordommene er en forhindring?
Jeg har selvfølgelig et par præferencer for bilmærker. Men også en stor skovl fuld af fordomme. 
Præferencerne har jeg samlet op fra de biler jeg har kørt i gennem tiden. Det betyder at jeg for eksempel har en svaghed for Audi, VW og Mazda. Og at jeg ikke er helt tryg ved hverken Opel eller Peugeot.

Af fordomme har jeg har afsindigt mange skrækhistorier om franske biler, og fiat. Så dem er der en smule berøringsangst med.
Bare kør ud og kig?
Jeg tør slet ikke tænke på, hvor uoverskueligt brugtbilsmarkedet så ud før internettet. Man kan roligt forstå at bilhandlere igennem mange år har opbygget et dårligt ry, for der har slet ikke været samme mulighed for at skabe et overblik over prislejet på brugtbiler, som vi har i dag. 
Jeg var faktisk med min bror i Silkeborg og kigge forleden dag. Men indrømmet, det er et fuldstændigt absurd sted at starte. Derfor har mit udgangspunkt været, at same op på et par biler på nettet, og så køre ud og kigge på de mest interessante i løbet af ugen.

Hvor kigger jeg efter brugt bil?

Bilbasen
Mit første sted at gå hen er altid Bilbasen, men jeg er klar over at en masse forhandlere og private, er blevet skræmt væk, i takt med stigende priser. Bilbasen er god hvis man skal have et overblik over reelle biler, og der er ikke så stor sandsynlighed for at du falder over noget, som en forhandler aldrig ville røre - altså, til en hvis grad.

DBA
Den Blå Avis er til forskel fra Bilbasen, propfyldt med biler der er til salg ved private. Det er en afsindig jungel, og man skal virkelig holde øje med tegn på fejl og mangler. Jeg har faktisk ikke fundet en bil derinde endnu, som er endt i min videre pulje.

Gul og Gratis
Gul og Gratis virker lidt som DBA's lillebror - det er meget det samme, men her har jeg til gengæld fundet nogle biler, der muligvis skal kigges på.

AutoUncle (Opsamling på flere sites)
AutoUncle er en fantastisk service - Det er bare en skam at ebay har lukket for søgning på Bilbasen og DBA - for da man kunne søge biler fra de sider også, var det et perfekt værktøj til brugtbilsjagten.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel Møller Vermeulen Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen