Citroën DS4 er på vej

Citroën fortsætter de gode takter fra den lille DS3, når de nu lancerer den nye DS4



1. september, 2010 - kl. 09:41
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

I ”gamle dage” var DS betegnelsen for Citroëns største model. Den chokerede verden med sit futuristiske design og avancerede teknik, da den blev præsenteret i 1954, og siden den udgik af produktion i 1974, er DS-navnet ikke blevet rørt med en fjernstyret ildtang. Eller noget andet, for den sags skyld. Lige indtil den lille DS3 så dagens lys i 2009.

Den nye generation af DS-modeller er luksusudgaver af de ordinære Citroën-modeller. Den nye DS4 er således en eksklusiv variant af den nye C4. Den adskiller sig ved at have et unikt, udvendigt design, og derudover er den optimeret på en række punkter for at tilfredsstille et mere kræsent publikum end de skolelærere og humanister, der normalt falder for de franske flydere.

Vej under neglene

Citroën fortæller, at man under udviklingen af bilen har tilstræbt en køreoplevelse, der giver chaufføren fornemmelsen af at have vejen for enden af fingerspidserne. Det kunne godt lyde som en gang ninjarøg, men dem, der har prøvet en tur i en DS3, ved, at Citroën har set lyset i en kontant undervogn og et styretøj med føling.

DS4 kommer med to dieselkværne (110 og 160 hk) samt tre benzinere (120, 155 og 200 hk). Alle benzinere er på 1,6 liter og udviklet i samarbejde med BMW.
Jungle Fantasy

DS4 kommer som standard med panoramaforrude, der giver føreren et udsyn på op til 45 grader. Ruden er særligt støjdæmpet, lige Citroën generelt har gjort meget ud af at holde støjniveauet nede.

Ingen rigtig Citroën uden mærkelige gimmicks, du ikke vidste, at du gerne ville have. I DS4’s tilfælde gælder det muligheden for at vælge mellem fire forskellige lydgenrer til alarmer og påmindelser. Den heldige chauffør kan vælge mellem Classic, Crystal Symphony, Jungle Fantasy og Urban Rythmic, der har hver deres polyfoniske lyde.

Prisen på grisen

DS4 kommer på gaden i 2011. Der er endnu ingen meldinger om danske priser, og indtil de kommer, venter vi spændt. Bilen lader til at have mange af de samme kvaliteter som en VW Golf, men spørgsmålet er, om den må koste lige så meget….
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen