Den bedste bil til seniorer?





16. februar, 2016 - kl. 15:16
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Vi bliver alle sammen ældre. Det er der ikke så meget at gøre ved. I takt med vi bliver ældre, bliver vi mere erfarne, men når vi når et vist punkt, begynder det også at gå lidt ned ad bakke i forhold til mobilitet. Det kan være vi får brug for hjælpemidler som f.eks. rollatorer eller en El-scooter for at komme omkring. Hvilken bil egner sig bedst til dette segment?

Rollatorer kræver plads

Hvis vi nu antager, at din farmor, morfar eller en hvilken som helst anden ældre, stadig har kørekort, men samtidig er afhængig af rollatorer i det daglige, er det ikke helt ligegyldigt hvilken bil han eller hun bør vælge. Vi har talt med Seniorland, der lever af at sælge hjælpemidler til ældre, og her oplever man en stigende interesse for bl.a. rollatorer, der kan klappes sammen og gøres så kompakte som muligt, så de kan være i bilen.

Det er naturligvis smart, at rollatorer kan komprimeres, men i dagligdagen er det måske rarere, at man ikke behøver at koncentrere sig for meget om at folde rollatorer. Der er helt sikkert både vigtigere og mere spændende ting, at give sig til.

Derfor vil en rummelig stationcar som f.eks. en Toyota Avensis, Mazda 6 eller en Volvo V70 og lignende, være et rigtigt fornuftigt bud. Man kan selvfølgelig også vælge en mere praktisk bil som Citroën Berlingo eller Peugeot Partner, men ligeså praktiske de er, ligeså uattraktive er de at se på.

 

Hvis El-scooteren skal med på farten

Hvis ikke en rollator kan gøre det, kan det måske være nødvendigt med en el-scooter. Det er dog nok de færreste, der kan køre almindelige biler, hvis en el-scooter er en nødvendighed, men et godt bud på en bil, kunne være en VW transporter eller lignende ”kassevogn”.

Fordelen ved denne biltype er, at den relativt nemt kan tilpasses og forsynes med en rampe, så el-scooteren kan køres direkte ind bag i bilen.

 

Bedstemor med slag i

Markedet for praktiske biler er enormt. Udfordringen ved at være bilejer i Danmark er dog blot, at vi er ramt af en fuldstændig vanvittig registreringsafgift, der gør det særdeles uinteressant for de fleste, at investere i en større bil – eller sjovere bil, for den sags skyld!

Hvis nu vi leger med tanken om, at bedstemor – som er afhængig af rollatorer, men som stadig kan køre bil – skal have ny slæde, og at den gerne må være lidt kvik og sporty, kunne en model som Seat Altea FR måske være en mulighed. FR modellerne fra Seat, er både hurtige at køre i og smarte at se på. Win, win! Derudover er Alteaen også en særdeles rummelig bil, der sagtens kan håndtere en rollator, uden at den behøver at være klappet sammen. Win, win, win!

 

Sikkerhed frem for alt

Det vigtigste når man skal se på bil til gangbesværede – og specielt ældre mennesker – er sikkerheden. Det er ikke hverken flovt eller nedværdigende at spørge sig selv ”bør bedstemor virkelig køre bil?” En ting er, at hun stadig har kørekort, men spørgsmålet er om det er forsvarligt, at placere hende bag rattet.

 

Deltag i debatten

Er det for nemt/svært for ældre, at beholde deres kørekort eller bør vi som samfund være mere strikse og kræve generhvervelse tidligere end vi gør det i dag?

Hvad mener du?

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen