Dynamisk BMW 6-serie Coupé

Blev du skræmt væk af den gamle 6-serie? Det gør du ikke af den nye



6. juli, 2011 - kl. 12:48
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

BMW har på det seneste haft travlt med at "tease" os med nye oplysninger om og billeder af den kommende M5 -  men de må have et hold kvinder ansat et sted i produktionsapparatet, for de er tilsyneladende i stand til at multitaske på højt niveau. For de pumper nye modeller ud på markedet, og denne gang er turen så kommet til coupé-versionen af den nye 6-serie, som tidligere på året dukkede op som cabriolet, med lancering på det danske marked medio oktober.

Derfor er der da heller ikke de store overraskelser at skue. Faktisk har spændingen, hvis man overhovedet kan tale om en sådan, begrænset sig til, hvordan "Gran Toureren" 6-serie Coupé ville tage sig ud, med alt camouflage-beklædning fjernet. Og resultatet? Det er BMW da vist sluppet meget godt fra - men det er jo op til den enkeltes smag og behag. Den nye 6-serie er i hvert fald mindre kontroversiel end sin forgænger; mere elegant og dynamisk af udseende, men måske knapt så maskulin - hvilket nok til dels kan tilskrives den lavere højde og den længere akselafstand.

 

Motorudvalg og udstyrsliste er mere eller mindre identiske med cabrioletens. Listen over ekstraudstyr er lang! Nævnes kan Dynamic Damper ControlAdaptive Drive (vi er ude i noget justerbar undervogn), advarsel for vognbaneskift, bak-kamera, BMW Night Vision, parkeringshjælp, aktive sæder, B&O anlæg m.m. Af standardmonteret udstyr kan man fremhæve sådan noget som 8-trins automatgearkasse, Driving Experience Control og adaptiv LED-teknologi til både nær- og fjernlys.

Når det kommer til motorer er udvalget relativt begrænset. Du kan vælge mellem 640i (320 hk), 640d (313 hk), som er en seks-cylindret diesel(!), og sidst, men absolut ikke mindst, en 650i (407 hk) med V8-motor. Alle tre har BMW's nye Twin-Power Turbo teknologi. Som noget nyt fås topversionen i øvrigt også med BMW's xDrive firehjulstræk, men hvorfor dog fravælge det dynamiske og lettere baghjulstræk, hvis man da ikke lige bor i det nordlige Skandinavien (eller på Bornholm)?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen