El-bilerne kommer

Inden det bliver 2011, kører der 20 elektriske Smart Fortwo på danske gader



11. august, 2010 - kl. 11:00
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

20 kunder vil angiveligt modtage deres el-drevne Smart Fortwo i november 2010. Smart Fortwo Electric Drive vil på det tidspunkt være sat i serieproduktion, og dermed bliver det den første serieproducerede el-bil på det danske marked.

Kraftværket – eller hvad man nu skal kalde det – i bilen yder 41 HK og har et moment på 120 Nm. Tophastigheden er begrænset til bare 100 km/t, så i visse dele af landet vil du blive ydmyget på det groveste af tunede scootere, hvis du spiller fandango i din elektriske Smart.

Rækkevidden er stadig el-bilens store udfordring. Smart Electric Drive klarer cirka 135 km på en opladning, men med de præstationer, er det alligevel en udpræget bybil. Ikke desto mindre vil den sikkert kunne dække mange familiers behov for en bil nummer 2 (læs=konebil).

Den danske Mercedes-importør, der står for importen af Smart, oplyser ingen priser i sin pressemeddelelse. De har da også tid nok til at forhandle med fabrikken, for det bliver ikke muligt for Hr. og Fru Jensen at bestille bilen før 2012. El-biler slipper dog stadig for afgift her til lands, så måske bliver den billig.

Mit bud er, at prisen skal være under 120.000 kroner, før der er nogen almindelige mennesker, der gider at købe den. Desværre tror jeg nærmere, at den kommer til at koste 200.000, men det er gætterier helt for egen regning…
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen