Er din bil sommerklar ?

Ellers er her en udførlig guide til jer!



28. maj, 2014 - kl. 12:00
Forfatter: Rasmus Møller Vermeulen


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Foråret kommer snigende og det er tid til at få gjort bilen sommerklar efter frost, sne og alt det salt der har været på vejene. Så derfor giver vi dig nogle gode råd til hvordan du får gjort din bil klar til sommeren.

Rengøring af bilen udvendigt - Husk at få vasket salten væk ! 
Det er meget vigtigt for din bil din bliver vasket, og du har sikkert haft kørt din bil i vaskehallen i løbet af vinteren og givet den undervognskyld, hvilket også er ganske glimrende, man glemmer dog ofte at få vasket de stedet hvor alt saltet gemmer sig og derfor vil komme til at gøre skade på din bil i form at bilens mareridt - nemlig RUST !  Sørg for at åbne døre, bagklap motorhjelm og vask rundt på den indvendige kant i dørene, bagklap og motorhjelm med en vaskebørste, der sidder med garanti altid salt der og det vil få din bil til at ruste.

Husk dørhængslerne! husk at få smurt dem med noget fedt.
Bilens lak
Når du har fået vasket bilen, kan du gå i gang med at inspicere bilen lakering for små stenslag. De typiske steder vil være på forkofangeren, motorhjelmen og lige over forruden på taget. Eventuelle stenslag bør repareres med en lakstift i bilen farve som du ofte kan få ved den pågældende forhandler. Dog bør du vente med at gå igang med at gå igang med at plette selv før der er 15 grader udenfor, medmindre du har en opvarmet garage hvor du kan stå inde. 

Efter din gennemgang af lakken, vil en polering af din bil være en rigtig fornuftig idé, da lakken bliver medtaget efter en vinter med salt. Grejet til at polere med kan købes til rimelige penge, men hvis du ikke har mod på det kan man betale sig fra det ved et klargøringsfirma som ved hvad de har med at gøre. 


Tjek viskerblade
Hvor mange gange har du ikke kørt med viskerne henover en frossen rude i løbet af vinter? Det er mange gange, så sørg for at tjekke dine viskerblade - se efter om gummi'et er revnet er de det skal du udskifte dem.

Tjek lyset 
Sørg for at få tjekket alt lyset igennem på bilen og om alt virker som det skal - OGSÅ dit stoplys og farven på dit blinklys stadig er gule og ikke er falmet.

Motorrummet
Få hevet i strikket og åben motorhjelmen. Tjek diverse væsker om det hele er i orden. Hiv oliepinden op og tjek niveauet!  Hvis du selv vil efterfylde, så husk at få den rigtige oliekvalitet på netop til din bil!

Det kan være en god ide at tjekke op på bremserne
De kan nemlig have fået hård medfart hen over vinteren, især i forbindelse med hårde opbremsninger ved sneglatte veje. Hvis du selv har mod på at gå igang med at makke, er der reservedele til en fornuftig pris, på dette site.
Sommerhjul
Foråret betyder også vi skal af med vores kedelige vinterhjul og have de flotte sommerhjul på. Når du piller dine vinterhjul af bør du få vasket dem rene inden du lægger dem til opbevaring i skuret, kælderen eller hvor du gemmer dem.  

Tjek om der er evt rust på navet / anlægsfladerne på bilen, en god idé er at rengøre dem inden du sætter sommerhjulene på.
Vær opmærksom på mønsteret på dine sommerdæk, lovkravet siger 1,6mm også er det nye dæk på ! ellers vanker der en bøde fra den flinke betjent på 1000kr pr dæk!

En anden ting folk ofte glemmer selvom der er mønster nok på, er at tjekke om dækket er mørnet ( gummiet bliver skørt og revner) det kan medføre at dækket kan springe indvendigt.

Spænd hjulene moment!  Du skal huske at spænde dine hjul moment når du sætter dem på, det gøres med en momentnøgle. Hvis du ikke besidder sådan én, vil jeg anbefale du får din mekaniker til at skifte dine hjul om, så du får spændt hjulene korrekt på og risikiere ikke at tabe hjulene eller ødelægge nav og bremseskiver (ja, det er set at bremseskiverne bliver skæve ved overspændning)

Hvis du vælger at få din mekaniker til det, kan du ofte mod en lille merpris få afbalanceret dine hjul, så de ikke ryster når du kommer ud at trille på vejen igen.

Sidst men ikke mindst sørg for at tjekke dit dæktryk og fylde det korrekte tryk i, som er opgivet til netop din bil.
Forkert dæktryk kan medføre nedsat brændstofforbrug, forkert dækslid på bilen og nedsætte det optimale vejgreb.


Rengøring af bilen indvendigt
Efter vinteren vil der være fugt og skidt i kabinen, så tag bundmåtterne ud og få luftet godt ud inde i bilen. støvsug bilen, rens ruderne og gør alt plastbeklædning. Du op når det pæneste resultat ved at bruge et produkt der er lidt mat i det på plastikken, så du ikke får genskin fra fx instrumentbordet.


Efter sådan et søndags projekt er bilen igen klar til at trille rundt på vejene i solskinnet! 

Husk at følge Motorsektionen på Facebook

God fornøjelse
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Rasmus Møller Vermeulen Følg på:

 - Rasmus er det tekniske wunderkid på redaktionen. 

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen