Forsikringsguide: 5 måder til at få en billig bilforsikring som ung





9. november, 2016 - kl. 14:00
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Rigtig mange unge har svært ved at få en god start som bilist i Danmark, og det skyldes ikke mindst, at det kan være rigtigt dyrt at få en god pris på sin forsikring, hvilket ofte fører til, at mange unge ente må betale en meget høj pris for en kaskoforsikring eller at vælge at købe en gammel bil som ofte har dårligere sikkerhedsudstyr. Men selvom det kan være svært, så er det muligt at få en forsikring til en god pris. Så hvis du har brug for lidt vejledning, kommer der her 4 tips til at få en billig bilforsikring, hvis du er under 25 år.

 

1: Brug dine forældres bil og betal kun ekstra ved skader

Den første mulighed man kan benytte sig af – og som ikke så overraskede er meget populær – er at man fremfor at købe sin egen bil, får lov til at låne sine forældres bil. De fleste danske husstande uden for de større byer har i dag to biler – hvilket er nødvendigt for at få dagligdagen til at hænge sammen. Hvis man låner sine forældres bil, kommer man i de fleste tilfælde kun til at betale, hvis man selv laver en skade. De fleste forsikringsselskaber kører med en udvidet selvrisiko, når en voksen under 25 kører en forælders bil.

 

2: Køb en bil via din bank og få en billig forsikring

Hvis ikke man har mulighed for at låne sine forældres bil og i stedet beslutter sig for at anskaffe sig sin egen, kan man eventuelt overveje at gå igennem sin bank. Flere banker har et samarbejde med udvalgte bilproducenter – herunder Nykredit – der samarbejder med Skoda. Ved denne løsning kommer man til at låne penge igennem sin bank og som en del af handlen får man en billig forsikring med i købet. Disse ordninger er ofte lang billigere end andre låneformer særligt for unge, så hvis du skal ud og købe en ny bil, så se gerne om du har mulighed for at gøre brug af en af disse aftaler – eller skift bank.

 

3: Sæt et loft over antallet af kilometer du må køre

En tredje mulighed man kan benytte sig af, hvis man gerne vil have en billigere bilforsikring, er at sætte en begrænsning over hvor mange kilometer man må køre om året. Forsikringsselskaber er meget opmærksomme på, hvor mange kilometer kunderne kører. I denne forbindelse er der derfor ofte penge at spare, hvis man har et meget lavt kørselsforbrug – det vil sige typisk op til 12.000 kilometer om året.

 

4: Få installeret en sort boks i din bil

En fjerde – og måske lidt mere drastisk mulighed – man kan benytte sig af, hvis man gerne vil have sin forsikringspris ned er at få installeret en sort boks i sin bil. Forsikringsselskabet Alka tilbyder denne løsning. Den sorte boks overvåger hvor stærkt man kører og hvis man er indblandet i en trafikulykke, hvor man kører for stærkt, kommer man til at betale 1000 kroner ekstra for hver kilometer man har kørt for stærkt udover sin selvrisiko. Og selvom dette er dyrt – hvis man kører galt – så er der mange penge at spare for den ikke-fartglade bilist.

 

5: Overvej at lease en bil frem for at købe den

En femte og sidste mulighed man kan benytte sig af er at lease en bil fremfor at købe en. Ligesom med at købe sin bil igennem en særaftale via sin bank, som nævnt tidligere, så får man ved at lease en bil en billig forsikring med i den månedlige pris samtidig med at man får sat en begrænsning over, hvor mange kilometer man kan køre. Derfor er at lease en bil en god løsning, hvis man både gerne vil have noget erfaring og anciennitet, imens man lægger et budget og sparer sammen til sin første rigtige bil.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen