Kom sikkert frem - brug hjelm





1. december, 2016 - kl. 18:50
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Der er noget om snakken, når der bliver sagt ”safety first”, og når vi gang på gang opfordres til at bruge hjelm, når vi kører på vores tohjulede køretøjer. I sidste ende kan det være den der redder dit liv, og det faktum at man kan desværre umuligt vide sig sikker på alle der færdes i trafikken, gør det kun endnu mere oplagt at anvende en hjelm, og på denne måde gøre hvad man kan for at beskytte sig selv bedst muligt. Det er selvfølgelig lovpligtigt at bære hjelm, når man kører knallert eller scooter, men det er alligevel ikke alle der gør det, hvilket – foruden en irrationel tankegang – må begrundes med at disse mennesker ikke er klar over hvor udsat man egentligt er uden hjelm, og hvilke fatale konsekvenser det kan have, hvis uheldet er ude. Kigger man sig omkring på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside fremgår væsentligheden af at benytte hjelm når man kører på knallert eller scooter meget tydligt. På hjemmesiden begrundes det bl.a. med følgende udsagn: ” Pr. kørt kilometer er det ca. 10 gange farligere at køre på knallert end på cykel.”, hvilket blot er en af mange begrundelser, der bør være en øjenåbner for de uansvarlige typer der ikke går op i trafiksikkerhed. Du har et godt hoved på de skuldre – og du har kun det ene! Så klik her og find den hjelm der skal potentielt kan redde dit liv, hvis du skulle blive involveret i en ulykke.  

Det at skulle være opmærksom i trafikken og beskytte sit hoved med en hjelm gælder naturligvis ikke kun for knallerter og scooter, men i særdeleshed også for cyklister. Det er alt for få der benytter sig af at bruge cykelhjelm, især når man tænker på hvor udsatte cyklisterne, i mange situationer er, i trafikken. Til trods for at man siger at det er farligere at køre på knallert eller scooter, er der alligevel mange risici forbundet med at være cyklist, og man hører meget sjældent om solo cykelulykker, men ofte sættes disse i kontekst med uopmærksomme billister. Man må naturligvis tage i betragtning, at farthastigheden på knallert er hurtigere end på cykel, men når man tænker på at cyklisterne også færdes blandt de andre trafikanter, virker det på mange måder absurd at det ikke er lovpligtigt at køre med cykelhjelm.


Fra trafiksikkerhed og hjelmbrug ved kørsel på knallerter, scootere og cykler, over til en nyere køretøjstrend, som seneste år er blevet større og større, elcykler. Man kan vel nærmest kalde det en kombinationsløsning af de førnævnte køretøjer, og vi ser en øget tendens til at erhverve sig denne slags transportmiddel. I begyndelsen var den primære målgruppe for køb af elcykler ældre damer med brug for lidt ekstra medvind på cykelstierne, men fænomenet bliver mere og mere udbredt blandt hele folket. Især i de større byer, hvor den heftige trafik gør det nemmere at færdes som cyklist fremfor billist, er det smarte køretøj på vej opad på listen. Den har mange fordele, da det er en transportløsning der både er god for økonomi og miljø, og som desuden stadig giver lidt motion.    
Lyder det som noget for dig? Køb elcykel på Designcykler.dk, hvor der er et stort udvalg, så du kan finde netop den elcykel der passer til dig og dine behov – og husk så lige at købe en hjelm med!

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen