Lamborghini Reventon

Lamborghini kommer med en ny om end futuristisk model.



26. september, 2007 - kl. 08:57
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Der er vist ingen tvivl om dette er en Lamborghini, den ligner lidt en Murcielago, men alligevel ikke! For den ligner ikke noget, vi før har set fra Lamborghini.
Nogen husker måske tråden 'Lamborghini' der blev oprettet for ikke så længe siden af Truzz, hvor hun havde postet et billede og skrevet lidt info om en Lamborghini Reventon - Men Connerys garvede bil eksperter mente, at billedet var en computer tegning af en ikke eksisterende bil. Hvilket så viste sig ikke at holde stik - Bilen er skam rigtig nok, og blev præsenteret på Frankfurt Motor Show 2007.

Lamborghini Reventon bliver en bil udelukkende for eksklusive kunder, da der kun vil blive produceret 20 stykker. Det, samt prisen på €1.000.000 (uden skatter) og ekstreme specifikationer, gør Reventon til et symbol på ekstrem eksklusivitet.

Designet er også noget for sig selv, ligner mest af alt noget der er inspireret af F-35 Lightning II, som er et af de såkaldte stealth-fly, brugt blandt andet af det amerikanske luftvåben. Ellers ligner den i bund og grund en Lamborghini Murcielago LP640, den har nu bare valgt at gå 'stealth' - Måske er det for ikke at blive taget af politiets radarer, at den har valgt det, men det vides ikke. Det viser sig dog, at Reventon er bygget over Murcielago LP640, og det betyder, at man får alt hvad en 12 cylindre Lamborghini står for og lidt mere.

For motoren er den samme, som man også finder i en Murcielago LP640, altså den klassiske 12 cylindre motor på 6,5 liter - Intet på den teknologi fundet i LP640'eren skulle være ændret! Alligevel garanterer Lamborghini hele 650HK ved 8.000 omdrejninger, mod LP640'erens 640HK ved samme antal omdrejninger. 

Dog er momentet på 660Nm det samme i begge biler, og sørger for at man får masser af kraft ved acceleration. Hertil kommer Lamborghinis 'e.gear' der skal sørge for et hurtigere gearskifte, end selv den mest erfarende kører. Kraften skal også kunne overføres til vejen, så Reventon som LP640'eren kan skyde fra 0-100 km/t på 3,4 sekunder, som det bliver gjort via det permanente firhjulstræk.

På det rent tekniske under motorhjelmen er der intet nyt, men til gengæld er der kælet for detaljen på Reventon - Tag for eksempel motorhjelmen som er lavet af lamineret glas, så man lige kan ane hjertet bestående af den tolv cylindre store motor og benzin dækslet, der er skåret ud af et solidt stykke aluminium.
En af de mere iøjnefaldende detaljer er de markante baglygter, som er specielle varmeresistente LED-lygter (fordi den lavere bagende af bilen bliver ekstrem varm) formet, så der fås en pile-effekt. Det er ikke kun på ydersiden, der er detaljer, men også indvendigt, hvor inspirationen fra 'next generation' fly cockpits - Kabinen er domineret af Alcantara, carbon og aluminium, og instrumenterne består af tre TFT LCD (liquid crystal display), der virkelig skal sætte streg under, hvor inspirationen er kommet fra.

Lamborghini sammenligner selv deres nyeste kreation med Miura'en og Countach'en, som begge er legendariske biler, der hurtigt opnåede en status af klassiske og tidløse. Ifølge Lamborghini selv, har de gjort det igen, skabt et mesterværk bestående af unikt design, ekstrem eksklusivitet og ikke mindst fart - og det er det, der vil gøre det til en legende, ligesom dens forgængere. Men hvad siger folket?

Bonus info
: Navnet Reventon er blevet valgt med henblik på Lamborghinis tradition for navngivning - Reventon var en tyr, som var berygtet for at dræbe den berømte tyrefægter Felix Guzman i 1943.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen