Lamborghini Sesto Elemento

Lamborghini gone wild!!! Du læste det først på Connery.dk!



29. september, 2010 - kl. 23:11
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Lamborghini er gået helt amok med deres seneste konceptbil, der bliver præsenteret for verdenspressen på Paris-udstillingen i denne uge. Det mest vanvittige ved Sesto Elemento er hverken, at den har 570 heste fra den kendte V10'er på 5,2 liter, at den har firehjulstræk, eller at den ligner noget fra en science fiction-film - det er, at krabaten ikke vejer mere end 999 kg!

Med en 0-100-tid på knusende 2,5 sekunder snakker vi accelerationstider, som kun Bugatti Veyron kan matche. Lamborghini opgiver topfarten til et pænt stykke over 300 km/t, men hvad ikke fremgår af tallene er, hvad den lave vægt må betyde for knivskarpe køreegenskaber og overlegen bremseevne.

Hemmeligheden bag den exceptionelt lave vægt er kulfiber og andre eksotiske materialer. For at nævne et par eksempler er chassis, affjedring og karroseridelene er lavet af kulfiber og udstødningens afgangsrør, der stikker op under den store hækspoiler, er lavet af et glaskeramisk materiale kaldet Pyrosic, der kan tåle op til 900 graders varme.

Ifølge Lamborghini stammer navnet 'Sesto Elemento' også fra kulfiber, der er klassificeret som det sjette element i det periodiske system.
Der har været gættet meget på, om Sesto Elemento vil blive produceret i et begrænset antal, om det er en afløser for Murcielago eller noget helt andet. ?????? ? ???? ??? ????????? ? ???????.

Indtil videre betegner Lamborghini den dog bare som en konceptbil, og vores bud lyder på, at den bliver alt for dyr til en egentlig serieproduktion på grund af det mildest talt eksotiske materialevalg. Desværre.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen