M3 er tilbage

Nyt design og ny motor



7. juni, 2007 - kl. 10:53
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Bayern lod os vente længe på den nye M3, det er hele 6 år siden de præsenterede den seneste M3 model. Men nu er den tilbage, nyt design, større motor og hurtigere end før!
Gutterne fra Bayerische Motoren Werke, eller bedre kendt som BMW, har givet nyt liv til deres M3 model og har nu præsenteret den fjerde generation i rækken. Men desværre må vi vente til midten af 2008, hvor bilen forventes at komme på markedet.

Designet er selvfølgelig, vanen tro, bygget over BMW's 3-serie, som vi jo allerede kender, og ja, 'hajfinnen' er der også. Det nye design er ikke kun til for øjets skyld - for takket være luftindtagshullet i 'Powerdomen', får den nye motor masser af frisk kold luft, som bidrager til ekstra performance i motoren.

Ydermere skulle designet også have indvirkning på luftflowet under bilen, så 'uplift' er blevet minimeret bedst muligt, til fordel for bedre performance.

Motoren er også ny, og STOR! Til sammenligning sad der i den sidste M3 model en 3.2 liters række V6'er, som gav 343HK at lege med, og kunne sende bilen fra 0-100 km/t på 5,2 sekunder.  Hvilket i og for sig er imponerende, men det er en 'lilleput' i forhold til den nye motor. 

Hvad kan den nye motor så? Jo, for det første har de sat hele to cylindre mere i, så den vokser fra V6 til V8 og yder 420HK ved hele 8300 o/min. Denne motor gør, at den nye M3 klarer de 0-100 km/t på 4,8 sekunder.

Realiteten er dog, at motoren ikke er vokset - for det er nemlig V10 motoren på 5,0 liter fra M5 og M6, som er lavet mindre. Men set i forhold til den tidligere M3 model er motoren vokset.

Hestekræfter er dog ikke alt, bilen har fået et tag af karbonfiber og den 'neddroslede' V10 motor, som før vejede 240 kg er nu nede på 202 kg - alt dette til fordel for bedre køreegenskaber.

Det ser ud til, at BMW har overgået sig selv. Ifølge specifikationerne så har de i hvert fald overgået den seneste M3 model. Det eneste ting, der rigtig mangler nu, er en prøvekørsel...
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen