Ny Mini Coupé er frækkere — og hurtigere!

En Mini er ikke længere bare en Mini...



22. juni, 2011 - kl. 10:29
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen



Du kan stadig få den helt almindelige, 3-dørs version — men også en Cabriolet, en Clubman (stationcar), en Countryman (crossover) ... og nu en lille Coupé.


 


Designet deler muligvis vandene, men der skal nok være dem, der falder for det spøjse udseende med det lave tag, der får dig til at tænke på en styrthjelm. Der er ikke plads til passagerer, så derfor er der tale om den første 2-personers Mini. Til genæld er bagagerummet større end det, du får i en Clubman.


 


Det mest af bilen er dog identisk med den almindelige Mini, der gælder fx frontpartiet. Men den afstumpede bagende og hækspoileren, der automatisk vipper op ved 80 km/t for at skabe mere downforce og stabilitet i svingene, er unikt for Mini Coupé.



 


Se den som den sportslige ego-version af den almindelige Mini, fyldt med det udstyr, du ellers skal give ekstra for — som aircondition, P-sensorer og 3-eget sportslæderrat. Ellers ligner den sig selv med det speedometeret i bornholmerur-størrelse og omdrejningstælleren ovenover rattet.


 


Langsom blive den ikke — slet ikke, hvis du bestiller topmodellem i John Cooper Works-trim, som takket være en 1,6-liters turbomotor med over 200 hk sprinter fra 0-100 km/t på 6,4 sekunder og bliver ved, til den når 240 km/t.


 


Den mest populære version bliver formentlig Cooper S Coupé, som har en lidt svagere version af 1,6-motoren, men med 184 hk er den rigelig kvik.


 


Du kan også få den som diesel — og før du falder ned af stolen af grin, så spurter den altså fra 0-100 km/t på 7,9 sekunder, topper ved 216 km/t og kører 23,3 km/l...
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen