Reservedele behøver ikke koste en formue





4. februar, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Enhver der har haft den fornøjelse at eje en bil, vil med sikkerhed kunne nikke genkendende til den påstand, at det er en ganske betydelig udgift. Biler koster penge, om det så er en lille Fiat Panda eller om en stor Volvo. Udover de daglige udgifter som brændstof, bilvask og dets lige, er der et væld af andre større og små udgifter, som man skal være opmærksom på.

Der er naturligvis forsikringerne og ejerafgifterne, som virkelig kan trække tænder ud, afhængig af hvilken bil man har og hvor langt den kører på literen. Desuden kommer der alle de ekstra penge man betaler, når man som dansker køber en bil. Ting som registreringsafgift, moms og meget andet.

Når alle disse ting er betalt, er der naturligvis endnu en udgiftspost, som man ikke kan overse, nemlig værkstedsregninger og reservedele.

 

Hvorfor skal det være så dyrt?

Hvis man er purist, og udelukkende vil købe de originale dele til sin bil, vil man meget hurtigt opdage, at det kan komme til at koste en mindre formue, i hvert fald hvis man ønsker helt nye dele. Reservedele fra fabrikanten er en dyr løsning, men på den anden side har man så også sikret sig, at de virker og passer optimalt hver eneste gang, ellers står fabrikken til ansvar for det.

Men så skal man jo også lige have monteret reservedelene, og medmindre man selv kan finde ud af det, så kan man godt forvente at man snart får en større regning fra sit autoværksted. Især fordi en mekaniker, der også skal skaffe dig delene ofte vil bestille originale reservedele, hvilket som sagt kun gør det hele dyrere.

 

Hvordan gør man det billigere?

Der er et par måder, hvorpå man kan gøre det billigere at skulle reparere sin bil. Det skal siges at det aldrig bliver nemt eller billigt, men man kan gøre det noget billigere og det behøver ikke være sværere end, at man kan tillære sig det.

Først og fremmest kan man starte med at købe sine reservedele selv. Hvis man selv skaffer sine reservedele, har man fuld kontrol over hvilke dele, man ønsker at benytte. Man kan købe originale reservedele, men man kan også gøre det billigere og købe kopidele. Ordet er negativt ladet, men det betyder ikke at delene nødvendigvis er dårlige. Tværtimod, vil man ofte opdage, at delene identiske med de originale blot med et andet navn på.  

Men man kan også købe brugt. Det er et sted hvor man kan få originale dele og samtidig spare tusinder af kroner. Der er jo visse bilmodeller, der er produceret i så stor antal, at markedet nærmest vrimler med glimrende brugte reservedele. Derfor kan det varmt anbefales, at man kigger ind forbi www.autoparts24.dk, der er Europas største marked for brugte reservedele.

Der vil man næsten med garanti kunne finde de dele man står og mangler til en ganske fornuftig pris. Det behøver nemlig slet ikke være så dyrt.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen