Toyota - Turbo Auris

Ny Auris bliver tilgængelig med Turbomotor



4. marts, 2015 - kl. 10:15
Forfatter: Mikkel Møller Vermeulen


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Toyota er klar med en turbo-version af den nye Auris. Den kommer til Danmark i sommeren. Sådan lyder det efter afsløringen i Geneve.

Toyota har i mange år sværget til hybridteknologien og gør det i høj grad stadig. Hver tredje solgte Auris i Danmark i fjor var således en hybridbil. Toyota Auris udmærker sig i det hele taget som den første bilmodel, man siden 2010 har kunnet vælge som enten en benzin-, diesel- eller hybridbil. Nu markerer Auris sig endnu engang som foregangsmodel, når Toyota for første gang nogensinde introducerer en helt ny turbobenzinmotor.

Det sker, når den nye Auris får premiere i Danmark efter sommerferien. Her vil man ud over den allerede kendte 1.33-liters benzinmotor altså også kunne vælge en 1.2-liters turbobenzinmotor med 116 hestekræfter og et maksimalt omdrejningsmoment på 185 Nm allerede fra 1.500 omdrejninger. Den nye turbobenzinmotor i Auris er på alle måder bemærkselsværdig i Toyotasammenhæng. Her har turbo i nyere tid udelukkende fundet vej til bilproducentens dieselmotorer. Med introduktionen af den egenudviklede 1.2-liters turbobenzinmotor følger Toyota tidens trend om at downsize for at optimere brændstofforbruget og gennem en turbolader samtidig at bevare en høj ydelse. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel Møller Vermeulen Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen