Car2Go er kommet til Danmark

Nu får hovedstaden lettere adgang til shrort-term leasing22. september, 2014 - kl. 08:00
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Konceptet, der allerede er en stor succes i byer som Milano, Wien og Hamborg, er enkelt og minder til forveksling om de såkaldte bycykler: Man finder den energieffektive car2go (smart fortwo) et vilkårligt sted i byen via eksempelvis en app på sin smartphone, hvorefter man kører til sin destination og blot efterlader bilen et tilsvarende vilkårligt sted inden for en nærmere defineret byzone. Konceptet er designet til at gøre lejen fleksibel og nem for forbrugeren, er også spontant kan benytte car2go. I minutprisen er inkluderet brændstof, forsikring, service og parkering på offentlige p-pladser. For at forøge parkeringsmulighederne for forbrugerne har car2go desuden indgået samarbejde med Qpark flere steder i centrum af hovedstaden. Med konceptet videreudvikler car2go den traditionelle delebilservice, hvor man typisk skal tilbagelevere bilen til startdestinationen. Derudover er det muligt, at bruge sit danske medlemskab i andre car2go-byer over hele Europa.
 
”Jeg har besøgt København mange gange, og jeg er overbevist om, at vores koncept passer perfekt ind i Københavns allerede eksisterende ambitioner om at gøre byen grønnere og mere mobil. car2go kan også bidrage til at løse Københavns miljøudfordringer i kraft af car2go-bilens lavere CO2-udslip, som er væsentlig mindre end den gennemsnitlige bil i Danmark. Vi har store forventninger til vores koncept, som også vil bidrage til vækst og arbejdspladser til den danske hovedstad,” siger Thomas Beermann, der er europæisk CEO for car2go.

Om car2go

Daimler AG og Europcar er partnere på car2go-konceptet, som blev udviklet i 2008 og i dag har mere end 11.000 biler i 26 europæiske og nordamerikanske byer. Hver kunde, der er registreret hos car2go, har mulighed for, via en app, website eller helt spontant på gaden, at bruge en car2go og efterlade den igen et vilkårligt sted inden for en nærmere bestemt byzone kaldet home area. car2go-brugeren betaler 3,50 kr. pr. minut, 135 kr. pr. time og max 500 kr. om  
dagen. I prisen er inkluderet brændstof, forsikring, service og parkering.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen