Fokus på bilferien

22. juni, 2018 - kl. 14:26
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Der er fordele og ulemper ved at tage de rigtig lange bilferier med familien. Først og fremmest giver det selvfølgelig muligheder, men på den anden side er det også forbundet med en del mere besvær end andre ferieformer. Det er noget, vi kigger nærmere på i denne blog, hvor du også kan læse om, hvordan du klargør bilen til turen.  


For det er måske for mange et af de mest besværlige områder, når man vælger at tage på bilferie. Hvis bilen er langt fra klar til turen, kan det virke som et stort projekt at gøre den klar. Heldigvis behøver det ikke være så stor en mundfuld, hvis man kender en dygtig mekaniker eller har de rigtige sider at finde bildele.


Det kunne eksempelvis være dæk, som skal passe til en lang og hård tur for bilen. Med de rette dæk beskytter man også bilen bedst muligt, og der kan også sagtens være forskel i komfort for passagererne. Derfor er det bestemt ikke ligegyldigt, hvilke dæk du vælger, før du tager på en lang bilferie.

 

Fordele  

Når det er sagt, så er der altså virkelig mange positive ting ved at tage på bilferie. Mange familier vælger det, fordi det måske kan være en smule billigere end andre rejseformer, men derudover er der også nogle praktiske elementer, som særligt er dejlige, hvis man rejser som familie.  
Det er eksempelvis, at man har plads til alt det ekstra udstyr, børnene bare vil have med. Det kan være badedyr, legetøj eller andre ting, som måske nærmest kan ødelægge husfreden, hvis det bliver hjemme. Som forældre er det rart ikke at skulle bruge tid på at diskutere den slags ting, fordi der rent faktisk er plads til det.  
Det er dog langt fra kun familier, som kan have gavn af at have bilen med. Selvom turen kan være lidt lang, så er det bare praktisk at have en bil, når man er kommet frem. Så kan man nemt og hurtigt komme rundt til aktiviteter, hvis man eksempelvis er på en tur, hvor seværdigheder og kultur er i højsædet.  
Er man afsted med vennerne, er det bare vildt hyggeligt at tage en bilferie sammen. Man kommer tæt på hinanden, får snakket om alt mellem himmel og jord, og så kan man altid bare køre derhen, hvor stemningen kalder på det.  

 

Ulemper 

Der er selvfølgelig også ulemper ved bilferien, som man ikke oplever med andre ferieformer. Det kan som ovenfor nævnt være, at bilen skranter, og man måske skal bruge tid på den før afrejse. Endnu værre er det, hvis der kommer problemer undervejs, så man skal ind forbi en lokal mekaniker for at bede om hjælp.  
Når du vælger en klassisk charterrejse, er du mindre fleksibel, fordi du ikke har dit eget køretøj, men du er omvendt også mindre afhængig af din bil. Du har færre bekymringer, og tingene er stillet op for dig, hvilket for mange giver god mening, når de er på ferie. Gør dig disse overvejelser, før du beslutter ferieformen.  

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen