Funrace på Løvelbanen

Vi brugte sidste fredag eftermiddag på at brænde dæk i gamle Opel'er!3. juli, 2014 - kl. 08:00
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Jeg har sjældent set frem til at opleve noget så befriende, som at få lov til at forsøge at køre en smadret Opel Astra, endnu mere i smadder... Sådan kunne indledningen til en omgang Funrace på Løvelbanen ved Viborg, sagtens lyde.
Fredag eftermiddag, tog vi til den legendariske motorbane i Løvel, der har huset et væld af motorløb gennem de sidste 70 år. Det gjorde vi fordi vi sammen med Bellevue fik muligheden for at køre sammen med en masse andre motorglade folk.
Funrace er også den type vi kender lidt fra Djævleræs-programmerne. Fire personer kører ræs i gamle afdankede personbiler, der er indrettet med sikkerhedsbure og H-seler. Og nej, det er ikke livsfarligt, for man kører under reglerne for folkeræs, og bilerne må på intet tidspunkt komme over 80 km/t - hvilket også ville være praktisk talt umuligt, på en bane af den størrelse, med en gammel Opel.
Et massivt røgslør blev en ret hård forhindring!
Men selvom man ikke kører med raketfart, er det alligvel afsindigt sjovt. Banen er nemlig godt bygget op med sving og chikaner, og hvis man presser bilerne for at vinde, får man i den grad en rystetur, på grund af de, ikke ret racerbilsagtige, affjerdringer og styrtøj.

Vi fik os placeret i en gammel Opel der så ekstremt hurtig ud, og da jeg som co-driver havde instrueret i chaufføren i at huske at slippe håndbremsen (!) var vi klar til at give den gas. Og det gik meget godt, indtil efter en halv omgang, hvor bilen foran os brændte stempelringene af!! Pludselig befandt vi os i et virvar af ugennemtrængelig røg og damp - og tro mig, det gav bare en ekstra dimension til den sjove oplevelse.

Det er derfor også første gang, jeg har grint over at komme på sidstepladsen! 
Så hvis du er til ræs uden at skulle tænke på ridser og buler, kan du læse meget mere om Funrace her:

Funrace for 2
Funrace på Løvelbanen
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen