Klassiske biler - Dodge Charger

Dodge Charger: Muskelbil fra USA.23. januar, 2015 - kl. 12:00
Forfatter: Rasmus Møller Vermeulen


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

En bil der næsten med garanti hopper op i dit hoved, når du hører Amerikansk muskelbil.  En af dem er nemlig Dodge Charger. Som må betegnes at være en af spidserne i muskelbilernes æra i 1960'erne. 

Dodge Charger var en stor 2-dørs og 4-sædet fastback coupe, og samtidig en meget elegant bil efter den tids designtrend i Detroit. 

I øvrigt fik Charger lidt berømmelse i 1968 i den historiske biljagt i filmen "Bullitt" med selveste Steve McQueen i hovedrollen. 


Dodge Charger var bygget med kraftige C-stolper bagtil, en diskret men truende frontgrill til at skjule de dobbelte forlygter der sad bag 2 el-drevne dæksler. 

Den blev lavet i forskellige varianter med et stort udstyrsprogram. Den "lille" med en 5,2 liters V8 motor - Du kunne også vælge R/T modellen ( Road and Track) med en 7,2 liters motor med 375 Hk.


Med en vild acceleration fra stillestående start kunne Charger'en sætte de fleste italienske konkurrenter på plads og med hjulspin op igennem alle gearene, præsterede charger'en at ramme 100 km/t på blot 6 sekunder. Hele vejen op til 160 km/t på forbløffende 13 sek. Med speederen helt i bund rendte den omkring 240 km/t.

En knaldhård affjedring kombineret med kraftige krængningsstabilisatorer blev det også en forholdvis manerlig bil at køre i. Skivebremser som ekstraudstyr gav dig en chance for at få stoppet den voldsomme bil igen.

Som mange andre amerikanske biler havde charger'en et 3- trins automatgear, alt imens de mere seriøse kørere valgte den solide manuelle Hurst gearkasse.

Dodge Charger var i produktionen til 1978, hvor dens rolle som muskelbil blegnede ud i takt med de amerikanske bilproducenter lagde mere vægt  på luksus, økonomi og sikkerhed. 

Dodge Charger gjorde dog comeback i slut 00'erne med en "hyldest" til den gamle Charger. som iøvrigt er en ret lækker bil. 

Info
  • Motor: V8
  • Slagvolumen: 7206 cc
  • Ydelse: 375 hk
  • Transmission: 3-trins automatgear eller 4-trins manuelt gear
  • Topfart: 241 km/t
  • Biler produceret: 96100
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Rasmus Møller Vermeulen Følg på:

 - Rasmus er det tekniske wunderkid på redaktionen. 

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen