Omkostninger ved bil: Her ligger dine udgifter

Dette er sponseret indhold

8. juni, 2020 - kl. 12:00
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

En bil er en stor investering, og rent økonomisk er det faktisk også en dårlig investering, fordi værditabet over tid går ret stærkt. Men det er dog for mange af os en nødvendighed i hverdagen, og derfor bruger vi en stor luns af vores månedlige budgetter på at sikre os, at vi er godt kørende. 

Men hvor ligger udgifterne helt præcist? Er der nogle ting, vi skal prioritere over andre? Er der ting, som du har glemt? Vi giver dig her indblik i, hvad du skal være opmærksom på rent økonomisk, inden du køber bil.

Husk dine dækskift

Når vi først erhverver os en bil, tænker vi rigtig ofte blot på førstegangsydelsen samt eventuelle afgifter. Men det løbende vedligehold er faktisk en post, der kan give ubehagelige overraskelser. En del af det løbende vedligehold er blandt andet i forhold til dækskifte, hvor du to gange årligt skal skifte dæk, så du har det rigtige vejgrip i både sommer- og vinterperioden.

Derudover slides dæk naturligt også, som du kører mange kilometer, og det er rigtigt vigtigt at skifte dæk i tide. Dette er det, fordi dækmønstret slides, og det er dette mønster, som giver det nødvendige vejgrip. Uden optimalt vejgrip er der en risiko for skrid, og det kan i sidste ende påvirke eksempelvis bilens bremsefunktion. Og det kan have fatale konsekvenser på det forkerte tidspunkt.

Der findes heldigvis mange muligheder for at finde billige dæk, der har den nødvendige kvalitet. Sammenlign priser, inden du tager et valg. Der kan være mange penge at spare, og den bedste løsning ligger ikke altid hos den mekaniker, der fiksede din bil.

Tænk grundigt over dine kilometerbehov

Ja, det er sjovere at køre en stor BMW end en lille økonomisk bybil. Men det er ikke sikkert, det er sjovere, når du måned efter måned kigger dit benzinbudget igennem, fordi det i sidste ende kan blive en rigtig stor post afhængigt af, hvor mange kilometer du kører månedligt. 

Det giver sig selv, at jo mere du kører, jo dyrere bliver det. Men det bliver eksponentielt dyrere, hvis du kører 100 kilometer om dagen og skal tanke en eller to gange om ugen, og du har en bil, som sluger 1 liter på 10 kilometer i stedet for 20. Det bliver faktisk dobbelt så dyrt. Det er derfor vigtigt at gøre op med sig selv, om man står i en situation, hvor man kan tillade sig at smide så mange penge efter benzin hver måned.

 

Vægtafgift, ejerafgift og forsikring

Dette er egentlig ting, som ikke hjælper dig med at køre hurtigere eller længere. Men de skal alligevel betales for, fordi det er nu engang sådan vores samfund er skruet sammen. Det er mange tusinde kroner om året, og derfor kan det for mange komme som en overraskelse, fordi man ofte går ind til et bilkøb med tanken om, at man nu bare køber bilen og så er det det.

Sådan forholder det sig dog ikke. Der er rigtig mange udgifter forbundet med at have bil, og det er de færreste, du kan skrue op og ned på, fordi de er nødvendige. Lav derfor din research grundigt, når du køber bil, så du både undgår biler, der jævnligt skal på værksted og som samtidig kan præstere meget på literen. Der findes oceaner af viden på nettet, hvor du kan tage råd fra nogle af Danmarks mange bilejere. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen