Sådan kører du sikkert ind i vintermånederne

15. november, 2019 - kl. 11:18
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Nedenstående artikel indeholder reklame


De kolde temperaturer, frostgrader og mørke nætter løber med hastige skridt ind over det danske land. Vi danskere skal endnu en gang til at udskifte sommergaderoben med passende vintertøj, så vi er klar til at modtage Kong Vinter, der banker på døren. Men én ting er vores egen påklædning - noget andet er din bils. Er din bil mon klædt optimalt på til vinterens komme?


Selvom vi skal til det hvert eneste år, kommer det gang på gang bag på de ellers køreglade danskere, at bilen skal omstilles til den kolde tid med glatte veje og drilsk føre. Heldigvis er hjælpen nær. Læs med nedenfor, hvor vi giver dig et par hurtige tips til, hvordan du får styr på bilens ”vinterbeklædning”.

 

Husk bilens vinterklæder - for bilens og din egen sikkerheds skyld

Lad os lige starte med en gang for alle at slå fast, hvorfor du dog skal bruge tid og penge på at klæde din bil godt på til vintermånederne. Det korte svar er: Fordi det er for din egen sikkerheds skyld.
Det handler nemlig ikke kun om, at din bil skal kunne tåle vintervejrets elementer og barske betingelser, så den ikke tager skade på landevejene. Den primære årsag er at sikre din egen overlevelse og sikkerhed i trafikken. Og dét er da grund nok i sig selv.

 

Bliv godt og sikkert kørende

Det første råd er samtidig blandt de absolut vigtigste: Husk at få skiftet fra sommerdæk til vinterdæk. Det er alfa og omega, at du får sat vinterdæk på, da de er mere fleksible og bløde end sommerdæk, hvilket modvirker, at de bliver hårde ved frostgrader. Det giver det optimale vejgreb. Du kan læse meget mere om bildæk og gode råd til dækskifte på Teknicar.dk.

Få styr på bilens vinter-tjekliste - og invester i det rette udstyr

De resterende råd dækker over en lang række fokusområder, som du bør få styr på, når du skal gøre bilen vinterklar. Det handler grundlæggende om at få investeret i det rette vinterudstyr til bilen og tjekke op på bilens stand. Det drejer sig blandt andet om:

  • Snekæder og sneskovl
  • Opfyldning af sprinkler- og kølervæske samt olie
  • Tjek af bilens batteri og dets ladetilstand
  • Motorvejsmærkater (hvis du påtænker vinterferie til udlandet)
  • Eventuel udskiftning og/eller rengøring af vinduesviskere og lygter.

Rigtig god (og sikker) køretur!

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen