Sprøde sportsvogne på IAA 2013

Vi har været et smut i Frankfurt for at se nærmere på, hvad der rører sig på den gigantiske biludstilling, IAA.



18. september, 2013 - kl. 08:00
Forfatter: Motorredaktionen


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Vi bringer dig her et overblik over de mest interessante sportsvogne. Du kan stadig nå at se sagerne med egne øjne, for udstillingen er åben indtil den 22. september.

BMW I3

BMW går all in på eldrift. Det betyder en ny i3, som allerede er prissat i Danmark til 282.000 kr., og det betyder denne produktionsklare udgave af den sindssyge konceptbil, som stod på biludstillingen i Frankfurt i 2009, kaldet i8. I8 har en trecylindret benzinmotor på 1,5 liter og 231 hk og sammen med lidt eldrift havner den samlede ydelse på 362 hk og forbruget på 40 km/l. Det bliver dog næppe nogen sællert i Danmark, da prisen vil ryge op omkring 3 mio. kr. med danske afgifter. Bum. Øv.

Porsche

Porsche er mestre i at finde på undskyldninger for at lave en særudgave af deres yndlingsbarn, 911’eren. I år er undskyldningen dog blandt de bedre, fordi selvsamme 911 har 50 års fødselsdag. Det fejrer man med 1963 særligt udstyrede eksemplarer. Derudover præsenterede Porsche en S-udgave af 911 Turbo med 560 hk, og rallylegenden Walter Rörhl kom kørende ind på scenen i en 918 Spyder, som vi tidligere har skrevet om her på sitet. Rörhl kunne fortælle, at han har tævet den kønne sportsvogn med 887 hk rundt på Nürburgring på bare 6 minutter og 57 sekunder – det er hurtigt, skulle vi hilse at sige!

Lamborghini Gallardo Squadra Corse

Næst efter Porsche må Lamborghini være det mærke, der har spundet mest guld på en enkelt model. Siden den første Gallardo i 2003 er der produceret ca. 40.000 eksemplarer, og det svarer til ca. halvdelen af alle de biler, Lamborghini har produceret i tidens løb. Hovedattraktionen på Lamborghinis stand i Frankfurt er således (endnu) en specialudgave af den efterhånden 10 år gamle Gallardo, denne gang med tilnavnet Squadra Corse. Det indebærer italienske stafferinger, lidt mere kulfiber hist og her samt lidt flere heste – 570 for nu at være helt nøjagtig. Måske det er på tide med en helt ny Gallardo i stedet for de utallige specialudgaver af den gamle?

Ferrari 458 Speciale

Ferrari tager lige en slapper efter at have præsenteret en perlerække af nye modeller i løbet af de seneste år. På Frankfurt disker de derfor ”blot” op med en kradsbørstig specialudgave af 458’eren, kaldet Speciale. Her er effekten fra den 4,5 liters V8’er oppe på 605 hk, og 0-100-tiden er helt nede på 3 sekunder rent.

Alfa Romeo 4C

Alfas centermotorsportsvogn, 4C, har efterhånden været mange år undervejs, men nu begynder det at ligne noget. 895 kg til 240 hk skal nok blive sjovt for de få heldige, der får lov til at købe den. Køn er den da også, men hvad i alverden er der lige sket for, at Alfa har fået Thansen til at designe forlygter? Det er vist en ommer!
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorredaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen