Toyota runder 7 millioner solgte hybridbiler

Der er sket en del siden Prius ramte markedet, helt tilbage i 199722. oktober, 2014 - kl. 08:00
Forfatter: Mikkel Møller Vermeulen


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Toyota Prius

Toyota må vel siges at være bilbranchens ukronede konge af hybridbiler. Og der er sket meget, siden kendis-klientellet begyndte at tage Toyota Prius til sig, som et statement.

Den første Prius kom på markedet i 1997, og begyndte at akkumulere en succes ovre i US, et godt stykke tid inden herhjemme. Formentlig resultatet af vores pengebrønd, i registreringsafgifter.

Syv millioner solgt

Toyota ramte de 6 millioner i december sidste år, og nu er de så forbi de 7. Det må være en kurve der er sjov at se på. 

Salget af hybridbiler går stærkere end nogensinde før, og Toyota markedsfører i dag over 27 forskellige bilmodeller med hybridteknologi fordelt over 90 lande. Fra begyndelsen af i år og frem til udgangen af næste år har Toyota planlagt introduktion af hele 15 nye hybridbiler, og den miljørigtige teknologi vil i den kommende tid brede sig til endnu flere lande verden over.

Danmark er så småt på vej

Her i landet blev der således solgt 1000 hybrid-biler i løbet af 2013, og i år lyder det til at blive endnu flere, og at tælleren runder 1000 noget hurtigere.

Toyotas hybridbiler kører på en kombination af el og benzin og lader automatisk hybridbatteriet op under kørslen, så man selv slipper for at bekymre sig om rækkevidde, ladestik, ladestander eller ladetid. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel Møller Vermeulen Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen