Udnyt køreturen - uden mobiltelefon

En køretur kan være en tiltrængt pause fra telefonen, men tiden kan udnyttes til at oplade telefonen med trådløse opladere.

28. august, 2017 - kl. 08:00
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Vi lever efterhånden det meste af vores tid på farten, med vores smartphone i hånden. Både i toge, busser og metroer er fokus stift rettet mod den lysende skærm, der hvert minut bringer nye informationer fra nær og fjern, der utvivlsomt er så vigtige, at de i hvert fald ikke kan vente til senere. I bilen er det dog anderledes, for her kan man som bekendt ikke bruge sin smartphone undervejs, i hvert fald ikke så længe man er bag rattet.

Dog kan man udnytte tiden uden sin mobiltelefon, til at pleje den lidt. Med trådløse opladere til smartphones, hvad end det drejer sig om iPhone, Samsung eller et helt tredje mærke, kan man nemt og, sjovt nok, trådløst få ladet sin telefon op, i bilen.

Den trådløse opladning virker ganske simpelt ved, at opladere placeres indenfor rækkevidde, evt. på et tomt passagersæde, og så placeres den telefon der skal oplades, altså herpå. Telefonen skal selvsagt være i stand til at modtage trådløs opladning, men er den det, bliver det ikke meget nemmere at få ladt sin telefon op på farten.

I modsætning til for eksempel den, efterhånden klassiske powerbank, så hænger der altså ikke noget fast i telefonen, og er man pludselig tvunget til at benytte sin smartphone, kan man det, uden at skulle bekymre sig om en dinglende powerbank, der nemt kan ryge ud, og falde steder hen i bilen, man måske end ikke vidste fandtes.

De trådløse opladere til smartphones er også nemme at have med på farten, i det henseende, at de er af en yderst praktisk udformning. Den trådløse oplader kan nemt opbevares i bilens handskerum permanent, ligesom den størrelse også gør det muligt at have den med i jakkelommen, og med videre, til resten af dagens gøremål.

At have en trådløs oplader til sin Samsung eller iPhone i bilen, gør også, at man ikke benytter den. Med mere klassiske opladningsmetoder, kan telefonen benyttes til andre ting, mens den er placeret i forruden. Men selvom alle ikke er klar over det, er det lige så ulovligt at bruge sin smartphone som GPS under kørslen, som det er at tale i telefon. Hvor fristende det end kan være, at benytte sin telefon under kørslen, er det altså en dårlig ide. Faktisk er risikoen for at blive involveret i et trafikuheld 12 gange så stor, hvis du bruger din smartphone, som hvis du ikke gør, og man mener, at hver femte bruger deres smartphone i bilen.

Selvom powerbanken og den mere klassiske løsning med et USB-kabel i cigarettænderen fortsat er de mest populære løsninger, når det drejer sig om opladning af smartphones i bilen, så kan det være, at den trådløse oplader, er med til at flytte fokus fra telefonen og hen på kørslen. Føler man sig nødsaget til at benytte sig af anden opladningsform under kørslen, kan man heldigvis tage den trådløse oplader med, og nyde alle de andre fordele, den bringer med sig.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen