Vil du gerne have en bil?

Reklame: Artiklen indeholder reklame

20. december, 2019 - kl. 12:00
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Det er på mange måder virkelig rart at have en bil, fordi der er stor frihed forbundet med det. Du kan køre, hvorhen du vil, hvornår du vil. Dog bringer det også både ansvar og forpligtelser med sig, som du skal være opmærksom på. 

Køb af bil 

Når du gerne vil have en bil, har du to primære muligheder, nemlig køb og leasing. De har hver deres fordele og ulemper, så det er ikke til at sige, hvad der er bedst uden at have undersøgt begge dele grundigt og sammenlignet med dine egne behov. Når du køber en bil, har det bl.a. den fordel, at du ofte kan forhandle dig til en stor rabat. Desuden er du ikke bundet af nogen kontrakt, så du kan beholde bilen så længe, du vil. Til gengæld skal du selv stå for al vedligeholdelse, reparationer og andre udgifter såsom vægtafgift.

Leasing af bil

Den anden mulighed du har, er at lease en bil i stedet. Det betyder, at du lejer en bil i en bestemt periode, hvor du betaler et fast månedlig beløb. Det giver en økonomisk tryghed, da du altid er sikker på, hvad du skal betale. Derudover har det den fordel, at du ikke selv står for omkostninger til reparation og vedligeholdelse, da det er en del af den serviceaftale, der følger med en leasingkontrakt. Hvis du går og drømmer om en helt bestemt bil, kan det dog godt være, at du skal overveje at købe en bil i stedet, da det ikke er alle biler, der kan leases. 

Skal du lease eller købe? 

Når du skal have en bil, står du derfor overfor valget om at skulle købe eller lease. Når du står med det valg, er det nødt til at sætte dig ind i, hvad der bedst kan betale sig for dig. Her skal du bl.a. overveje dit kørselsbehov, din privatøkonomi og din trang til nemt at kunne skifte bil. 

Det tænker du ikke over 

Hvad end du køber eller leaser en bil, er der faktorer og omkostninger, som du måske ikke lige tænker over i første omgang. F.eks. tænker du måske ikke over, at du skal betale bilvaske, dækskift, ejerafgift. Hvis du leaser en bil, afhænger det naturligvis af din leasingkontrakt. Hvis du bor et sted, hvor du er nødt til at betale for parkering, er du også nødt til at medregne det i dit budget. Find parkering København her. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen