VW Scirocco R

Så er R-versionen af VW Scirocco i handlen. Den er fem hk svagere end VW Golf R, til gengæld er den 62.500 kroner billigere, og lige præcis hurtig nok til at køre fra den billigste Porsche Boxster, der er næsten 400.000 kroner dyrere!10. december, 2009 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Indtil nu har den vildeste VW Scirocco haft 200 hk, men med R-modellens indtog er effekten blevet presset i vejret. Den hurtigste serieproducerede Scirocco har nu 265 hk og et moment på 350 Nm.

Det betyder, at den lige akkurat kan køre bukserne af den billigste Porsche Boxster, der koster næsten 400.000 kroner mere. Spurten fra 0-100 er nemlig overstået på bare 5,8 sekunder, og topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

Prisen? Den er 582.396 kroner plus det løse. Hvis du kan leve med, at der sidder en latterlig gul stribe på dine nummerplader, og at bagsædepassagererne skal sidde på gulvet, slipper du med 352.859 kroner.

For en gangs skyld har VW tænkt sig at smide lidt ekstraudstyr med i prisen. LED-kørelys, 18" alu'er, bi-xenon med kurvelys og parkeringssensor bag følger med, og det samme gør en syndflod af detaljer, der sørger for, at din Scirocco R ikke bliver forvekslet med en almindelig, dødelig 200-hestes sportline.
R-logoerne er spredt med rund hånd i kabinen, hvor de er at finde på aluminiumsindsater på instrumentbordet, i nakkestøtterne, på indstigningslisterne og på det håndsyede læderrat.

Derudover er kabinen piftet op med sortlakerede detaljer på midterkonsollen, ventilationsdyser og dørhåndtag. Ure med hvis baggrund og blå visere er med til at understrege det sportslige indtryk.

Hvor den nye Golf R har været så heldig at få firehjulstræk, må Scirocco R nøjes med træk på forhjulene. For at hjælpe forhjulene med at overføre alle kræfterne til asfalten er bilen forsynet med det elektroniske differentiale XDS, som vi kender fra Golf GTI.

Undervognen er sænket 10 mm i forhold til sportlineversionen, og VW lover, at Scirocco R både byder på anstændig komfort og lækker køredynamik.

Bilen kan bestilles hos alle landets Volkswagen-forhandlere.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen