Apple CarPlay & Android Auto

5. februar, 2019 - kl. 16:48
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Der var engang, hvor man flåede bilernes standardradioer ud af instrumentbrættet og erstattede dem headunits fra JVC, Alipne, Panasonic el.lign. – de dage er (heldigvis?) forbi. Ikke fordi den del af bilen er blevet mindre interessant, men fordi den er blevet bedre og mere kompleks. Men selvom de fleste nyere biler fødes med et avanceret infotainment system, så bruger rigtig mange deres mobil, som forbindes vha. enten Apple CarPlay eller Android Auto.

 

Forbind din bil med din mobil

I bund og grund kan man spørge sig selv, hvorfor bilproducenterne overhovedet gider at udvikle på deres klassiske GPS-funktioner, da man principielt kunne opildne og opdrage sine kunder til, at de skal tilslutte mobilen når de kører. De fleste af os har alligevel en moderne smartphone, hvori GPS-teknologi allerede er en ufravigelig feature.

Hvis du f.eks. har en iPhone, kan du vha. Apple CarPlay opnå håndfri betjening, hvilket er både lovpligtigt og fornuftigt. Faktisk indføres der snart skærpede straffe for brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen således, at forseelsen fremover trakteres med et klip i kørekortet og en bøde på 1500 kroner. De nyere iPhones, fra iPhone 6 og fremefter, har alle et stort nok display til, at man kunne bruge dem som fine alternativer til en almindelig GPS, og der er da heller ikke mange argumenter tilbage i forhold til at skulle investere i Garmin eller Tom-Tom.

 

Er iPhone virkelig kun for feinschmeckerne? 

Det er ikke mange år siden, at Apple var den altdominerende supertanker i mobilindustrien. Dog er der noget der tyder på, at de dage er ved at være ovre, og der ses i boom i antallet af Android-telefoner. Men selvom Apple ikke er helt ligeså dominerende som de var engang, så er der alligevel noget der tyder på, at Apple er for feinschmeckere. I hvert fald hvis vi ser på bilindustriens implementering af hhv. Android Auto og Apple Car Play. Her er det nemlig ikke givet, at din foretrukne bilproducent både tilbyder Apple CarPlay og Android Auto. De fleste producenter har efterhånden begge muligheder, men hvis du drømmer om at tilslutte din Android telefon i en Porsche eller Ferrari, bliver du skuffet. De tilbyder nemlig udelukkende CarPlay. Det samme gør sig gældende for mindre eksotiske mærker som BMW og Toyota.

Der er ikke nogen officiel- og/eller for den sags skyld logisk forklaring på, hvorfor nogle bilproducenter kun tillader dig at forbinde med iPhone, men sådan er virkeligheden.
Retfærdighedsvis skal det nævnes, at BMW har bebudet Android Auto i kommende modeller. Præcis hvilke modeller eller hvornår, melder historien dog intet om.

 

Udviklingen er gået stærkt!

Der er ingen tvivl om, at når det gælder mobilteknologi, så går udviklingen stærkt! Apple CarPlay og Android Auto er stadig forholdsvis (alt er relativt) nye opfindelser, og begrebet ”infotainment” er heller ikke noget gammelt udtryk.Spørgsmålet er, hvad det næste bliver?
Måske kan man forestille sig, at mobiltelefoner fremover kan fungere som nøgle til din bil? Eller også bliver smart-keys, som til forveksling ligner mobiltelefoner, mere udbredte end tilfældet er i dag, hvor det vist kun er high-end BMW’er, der har denne option.
Fremtiden er uvis, men aldeles spændende!

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen