Få styr på økonomien med disse simple tricks

30. januar, 2020 - kl. 00:00
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Der er mange af os, som har bil eller motorcykel, der kan sidde lidt hårdt i det. Derfor er det vigtigt man ved hvilke muligheder man har, for at holde omkostningerne nede. 


Den uærlige mekaniker – vi alle kender

Der er rigtig mange danskere der tror at mekanikere er uærlige. At mekanikere de bare finder på alt muligt, og snyder og bedrager. Og selvom det måske kan være en overdrivelse at alle gør det, er der i hvert fald en del som har lidt blandet mel i posen. Men tro nu ikke kun det er mekanikerne… Det kan derfor være vigtigt lige at være oven på situationen, næste gang du skal have lavet noget på din bil. Det ældste trick som mekanikere bruger, er at de bare skifter noget uden at have dit samtykke. Det er som om mekanikere tror de er undtaget reglen om accept, før påbegyndt arbejde. Derfor er det en rigtig god ide at skrive en mail eller SMS til din mekaniker, at han IKKE under nogen omstændigheder må lave ekstra arbejde, uden din accept. Det kan også godt være at han så ringer og siger at en eller anden dims du aldrig har hørt om før, ikke har det så godt, og bør skiftes. Hvad gør du? Hvis du har en ven der er mekaniker så spørg ham til råds. Ellers ring ned til et andet mekanikerværksted og hør om det kan være rigtigt. Og når du så taler med mekanikeren igen, så er du blevet klogere på, om det virkelig kan koste det han siger, og om det overhoved kan være rigtig det han siger. Og husk nu at forhandle om prisen! 

Forsikring 

Få nu forhandlet den forsikring! Det kan sagtens være at du har fået en fantastisk pris på din forsikring. Og at den forhandling du lavede med dit forsikringsselskab, var meget specielt og kun lige til dig, og du ikke tror at der er nogen der kan gøre det billigere. Men da forbrugerrådet tænk for nyligt lavede en dybdegående analyse af bilforsikringsbranchen fandt de, uanset om man har en samlet rabat, at der er en forskel på en typisk bilforsikring på 62 procent! Prisen strækker sig altså fra den billigste 4.256 kroner og op til 6.897 kroner, altså en forskel på 2.641 kroner! Og bare rolig, dit forsikringsselskab mangler ikke penge. Alene i 2018 fik forsikringsselskaberne 13,3 milliarder kroner i indtægt fra salg af motorforsikringer, og de udbetalte kun 8,3 milliarder kroner til skader. Det betyder altså en overskud på 5 milliarder kroner på bilforsikringer alene. Grib knoglen en gang om året, og start forhandlingerne. Det er det bedste du kan gøre.  

Vinteren kommer 

Når du som motorcykel ejer når vinterperioden, kan det godt være hårdt rent økonomisk. Cyklen skal indenfor og stå i tørvejr. Det har den i hvert fald bedst af. Og det kan være dyrt hvis du f.eks. bor i lejlighed og ikke lige har en garage du kan smide den ind i. Så hvorfor ikke få 50% af din cykels værdi sat ind på kontoen imens den står indenfor over vinteren? Det Amerikanske koncept, at pantsætte en varer, er nemlig for alvor kommet til Danmark. Hvis du f.eks. gerne vil have Pantsat din motorcykel foregår det sådan, at du får udbetalt ca. 50% af din motorcykels værdi. Herefter aftaler man det seneste tidspunkt man kan komme tilbage og købe sin motorcykel tilbage igen, og man aftaler selvfølgelig også tilbagekøbssummen. Og man betaler ofte pr. dag. Dvs. hvis det koster 10 kroner om dagen, og du senest skulle købe den tilbage om 5 dage, men gør det i dag, ja så skal du betale 50 kroner mindre. Altså også uden mere omkostninger for at købe den tilbage før tid. Og det gælder jo ikke kun motorcykler. Dette kunne du også gøre med din gamle veteran bil eller hvad du nu har af værdi. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen