Har du styr på detaljerne til dit billån?

Privatøkonomi kan være lidt af en kabale, at få til at gå op. Det kræver først og fremmest, at du har styr på dine udgifter, og at dine faste udgifter er til at gennemskue. Og det gælder i særlig grad, når det drejer sig om større lån som f.eks. billån.

23. oktober, 2016 - kl. 17:50
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Billån findes i mange afskygninger

I Danmark har vi verdens højeste afgifter på vores biler. Det vil sige, at en ny bil i Danmark rundt regnet koster 3 gange så meget herhjemme som i vores nabolande. Det kan lyde fuldstændig vanvittigt, men til gengæld betaler vi så ikke særlige afgifter for at køre på vejene. Det kan man mene om hvad man vil, men faktum er dog, at det er sådan tingene forholder sig. Derfor er det da også et absolut fåtal af danskerne, der har råd til at købe ny bil og betale den kontant. Langt de fleste af os, må optage et billån.

Billån findes dog i mange varianter og med meget forskellige vilkår, hvorfor det kan være svært at gennemskue hvilken lånudbyder, der vil være den rette for lige netop dig og din økonomi. Hos fair-laan.dk kan du sammenligne billån og finde det lån, der passer bedst til dig. Det er nemlig ikke sikkert, at banken eller bilforhandleren er den bedste option for dig som bilkøber. Det kan de være, men det afhænger af den finansiering, du kan få stillet i udsigt.

 

Billån med eller uden sikkerhed?

Når man taler om lån, taler man også ofte om sikkerhed for lånudbyderen. Det vil selvfølgelig sige sikkerhed i forhold til, at lånudbyderen får sine penge tilbage. Du bliver ofte tilbudt lån uden sikkerhed, men faktisk kan der være mange penge at spare ved at stille bilen i sikkerhed, da det typisk vil medføre en lavere udlånsrente.

 

Bank, forhandler eller ekstern lånudbyder?

Når du skal låne penge til en ny bil, er det en rigtig god idé, at sondere terrænet og undersøge sine muligheder, inden man takker ja til et lån. Din bank vil uden tvivl gerne beholde dig som kunde, men bare fordi de umiddelbart ikke er de billigste på markedet, skal du ikke afskrive dem totalt. Tværtimod kan banken – i modsætning til mange – nemlig ofte forhandles med, og hvis du står med et konkret tilbud på hånden, er din bank nok mere tilbøjelige til at give dig en mere attraktiv låneaftale.

Vælger du at finansiere din bil gennem forhandleren, skal du ligeledes huske at se på diverse detaljer som renter, stiftelsesgebyrer, udbetaling og ÅOP. Det kan nemlig hurtigt blive noget dyrere end først antaget. Husk ligeledes på, at de tilbud du ser på TV, hvor en forhandler tilbyder finansiering, altid er FRA priser, der beregnes fra den billigste model, mens bilen der vises – og som du er faldet for – ofte er topmodellen med alt i udstyr. Og der er selvsagt forskel på finansieringsvilkårene om du skal have en bil til 100 eller 200.000 kroner.

Hos FDM har man lavet en guide til dig, der overvejer at købe ny bil. Den giver dig et godt indblik i de forskellige låntyper og hvad du skal være opmærksom på.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen