Mazda CX-3

Kompakt crossover på vej fra Mazda1. december, 2014 - kl. 16:55
Forfatter: Mikkel Møller Vermeulen


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Tilbage i LA, meldte Mazda sig ind i klassen af kompakte crossovers. Det gjorde de med modellen CX-3, der dermed indtager pladsen en ekstra ny model, i mazdas program.

Mazda Danmark ser et stort potentiale i modellen her i landet, en model vi formentlig kommer til at vente på frem til sommer 2015.

Kompakt Crossover SUV

Dimensionerne vidner om, at CX-3 er en såkaldt kompakt Crossover SUV. Den er 4.275 mm lang, 1.765 mm bred og 1.550 mm høj og har en akselafstand på 2.570 mm. Dermed er Mazda CX-3 ti cm højere end en Mazda3 og dermed høj nok til at kunne tilbyde en forhøjet siddeposition med et godt overblik over den øvrige trafik og lav nok til at have dynamiske køreegenskaber takket være et for biltypen lavt tyngdepunkt.

Kraftige og økonomiske motorer

Som det er også er tilfældet for de øvrige modeller i den nyeste Mazda-generation, er Mazda CX-3 baseret på de banebrydende SKYACTIV-teknologier. Motorprogrammet kommer til at omfatte to versioner af Mazdas 2.0-liters SKYACTIV-G benzinmotor og en ny 1.5-liters SKYACTIV-D dieselmotor.

Mazda CX-3 vil både blive tilbudt med forhjulstræk og med en videreudvikling af firehjulstrækket fra Mazda CX-5. Der bliver ligeledes valg mellem en 6-trins manuel og en 6-trins automatisk gearkasse.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel Møller Vermeulen Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen