Seks smarte gadgets til din bil

21. august, 2019 - kl. 15:00
Forfatter: Motorsektionen.dk


Synes godt om Motorsektionen.dk

Del artiklen

Smartphones har mere eller mindre indtaget alle aspekter af vores hverdag, deriblandt køreturen. Der findes en lang række smartphone gadgets, der er designet til at give dig glæde af din smartphone, mens du sidder bag rattet. I denne guide tager vi et kig på nogle af de gadgets, der vil gøre din køretur sjovere, nemmere eller mere praktisk. Læs med, hvis du ejer en smartphone og gerne vil have gavn af den i bilen. 

Billader
En af de simpleste, men også mest brugbare gadgets til bilen, er en billader. En billader sikrer, at din telefon ikke løber tør for strøm, inden du når frem. Den fungerer ved at lade telefonen op gennem bilens cigarettænder. De mest simple billadere lader en enkelt enhed op ad gangen, men du kan også få billadere, som kan lade flere telefoner eller ipads og samtidigt. På den måde kan du sikre dig at nå frem med strøm på al udstyret. 

Bilholder
I gamle dage kørte man rundt med landkort og diverse rutevejledninger, når man skulle finde vej til et nyt sted. Senere kom GPS’en, hvilket gjorde det noget nemmere at finde vej. I dag er det i stor stil smartphones, der bliver brugt til at finde vej, og har du en smartphone, er det næsten umuligt at fare vild. Det kræver dog, at du kan se din telefon, mens du kører, og det kan du med en bilholder. En bilholder sætter telefonen fast i bilens forrude med en sugekop, hvilket tillader dig at holde øje med telefonen uden at fjerne blikket fra vejen forude. Klik her for at se et stort udvalg af holdere til kendte smartphones fra bl.a. Apple, Samsung, HTC, Nokia og Sony.

Bluetooth headset
Det er som bekendt ulovligt at snakke i håndholdt telefon, mens man kører bil. Det fjerner fokus fra selve kørslen, hvilket kan være meget farligt. Men hvis du gerne vil have mulighed for at benytte telefonen, mens du sidder bag rattet, kan du investere i et sæt bluetooth høretelefoner. Det er nemlig fuldt lovligt at tale i telefon bag rattet, så længe du ikke holder telefonen i hånden. Bluetooth headsets kan være anvendelige i andre situationer, hvis du f.eks. gerne vil tale i telefon, mens du arbejder eller laver mad.

Bluetooth car kits
En anden mulighed for at bruge telefonen under kørslen er at investere i et bluetooth car kit. Et bluetooth car kit forbinder trådløst til telefon til bilens højtaleranlæg. På den måde kan du føre samtaler uden hænder, fordi lyden bliver sendt ud igennem højtalerne. Et car kit er dog ikke blot brugbart i forbindelse med telefonsamtaler, men også til at afspille musik. Musik er uundværligt, især på lange køreture, og sidder du i bilen, kommer du ikke langt med din smartphones indbyggede højtalere. Et bluetooth car kit lader dig sende yndlingsmusikken ud igennem bilens højtalere i ordentlig lydkvalitet. 

OBD device
Alle biler, som er fremstillet efter 1996, er udstyret med en såkaldt ”onboard diagnostic port” (OBD), som hjælper mekanikere med at finde ud af, hvad der er galt med bilen. Med et OBD device kan du imidlertid selv udføre diagnoser, hvis du mærker, at din bil begynder at falde af på den. Apparatet indsættes i porten, som ofte sidder under rattet, og forbindes til din smartphone via bluetooth. Forskellige apps er udviklet til at hjælpe dig med at afkode den information, du får ud af denne diagnosticering. 

Holder til nakkestøtter
Den sidste gadgets i denne guide er beregnet til at holde ro på bagsædet på lange køreture. Der er tale om en smartphone- eller tabletholder, som sættes på nakkestøtterne på forsædet. På den måde kan børnene på bagsædet se film eller underholde sig selv på Youtube. Når børnene er godt underholdt på bilturen, er det mindre sandsynligt, at de vil blive sure eller kede af at skulle køre langt. På den måde er en smartphone- eller tabletholder til nakkestøtten en gave til både børn og forældre.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Motorsektionen.dk Følg på:

... der er også plads til dig her på Motorsektionen.dk. Har du lyst til at fortælle folk, om det du elsker mest, altså hvis det er biler, så kontakt os.

Vil du skrive for os?

Synes godt om motorsektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen